1 Voor mijn werkgever moest ik opzoek naar een manier om een webshop te bouwen. Dit was erg interessant je hebt blijkbaar heel veel manieren om dit te doen. Zo kan je er namelijk zelf een programmeren maar ook via een domein winkel kan je er een bouwen ik heb Magento webshop gebruikt. Een domein winkel is een online website bijvoorbeeld waar je op kan inloggen. Als je ingelogd bent kan je er voor kiezen om een website te maken. Die kan je dan door samples en plug-ins opbouwen. Die kan je zo kant en klaar downloaden van de domein winkel. Mensen maken bijvoorbeeld een plug-in voor een betaal systeem. Die zetten ze dan op de domein winkel waardoor iedereen die vrij kan gebruiken.

Natuurlijk wel kosten aan verbonden2

Je kan natuurlijk niet zomaar een webshop maken. Je moet wel een account kopen om op de winkel in te kunnen loggen. Bij Magento webshop is zo’n account heel goedkoop. Als je een account hebt kan je je eigen website naam bedenken. die kan je dan laten registreren. Hier betaal je maandelijks enkele euro’s voor. Je weet dan wel zeker dat de naam van jou blijft.

Website gebouwd wat nu?

Als je eenmaal een website hebt gebouwd kan je er voor kiezen om content te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan producten of informatieve stukjes. Het is aan jou de keuze wat je wil plaatsen de website valt namelijk onder je eigen beheer. Mocht je dingen willen verwijderen of aanpassen dan kan dit ook gemakkelijk na het inloggen. Wat mij betreft dus heel erg handig voor bijvoorbeeld ondernemers.